top of page

Інформація про харчування дітей в Вовчанському ДНЗ №7


Харчування дітей під час перебування у дошкільному закладі є однією з важливих умов підтримки їх здоров’я і здатності до ефективного навчання. Гарна організація харчування веде до поліпшення показників рівня здоров’я населення, і в першу чергу дітей, враховуючи, що в дошкільному закладі вони проводять більшу частину свого часу. Тому харчування є одним з важливих факторів, що визначають здоров’я підростаючого покоління. Повноцінне і збалансоване харчування сприяє профілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, фізичному і розумовому розвитку дітей, створює умови для їх адаптації до сучасного життя.

Раціональне харчування дітей — одна з умов створення здоров’я-зберігаючого середовища в дошкільному закладі, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти. Недостатнє надходження поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології.

Раціональне харчування дітей у нашому дошкільному навчальному закладі передбачає дотримання оптимального режиму харчування, забезпечення умов прийому їжі та збалансованості дитячого раціону.

Важливим компонентом організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах є дотримання хімічного складу та енергетичної цінності продуктів. Адже раціональне харчування передбачає забезпечення дітей всіма необхідними вітамінами і мінералами для нормального функціонування їх організму.

Забезпечення дошкільників кількісно та якісно повноцінним харчуванням зумовлює необхідність детальної оцінки співвідношень харчових речовин, які отримує організм, і ступеня відповідності їх потребам організму, відповідно до концепції збалансованого харчування.

Енергетична цінність харчових продуктів залежить від вмісту в них білків, жирів і вуглеводів.

Оптимальне співвідношення білків, жирів та вуглеводів у харчуванні дитини становить 1:1:4.

Моніторинги

Порівняльний аналіз виконання норм харчування

за 2014-2016 роки

Аналіз виконання норм продуктів харчування за 2016 рік

Наше життя
Архів
bottom of page