top of page

ОСІННЄ РІЗНОБАРВ'Я В ДНЗ №7

Вишиває осінь на канві зеленій Золоті квітки.

Квіти оживають, і з дерев спадають Жовті нагідки…

Осінній період славиться не тільки дощами, похолоданням, але і чарівністю фарб. Підключивши фантазію, та за допомогою дарів природи можна створити чудові творчі роботи. Вироби з природного матеріалу на тему осінь для дитячого саду – ідеальний варіант для батьків цікаво, з користю провести час з дитиною, відкрити для нього нові можливості, розкрити творчий потенціал. Принадність такого рукоділля в тому, що всі матеріали безкоштовні, а результат творчого процесу обмежений лише фантазією дитини, батьків. Осінні саморобки з природного матеріалу розвивають уяву та дрібну моторику дітей. А ще це чудовий спосіб створити щось у співавторстві з мамою або татом.

В нашому дитячому садочку №7 з приходом осені триває своя робота: кожного дня діти милуються осінньою природою, відвідуючи парки та осінні алеї. На заняттях вчать вірші, розглядають осінні пейзажі, складаючи розповіді, співають пісні.

18 жовтня в нашому садочку відбувалась чудова виставка поробок з природного матеріалу «Осінні фантазії», в якій прийняли участь батьки з усіх груп. Вона була особливо багатою, різнобарвною, насиченою, бо сама природа надала нам багатий вибір матеріалу для різноманітної творчості. Кожна родина проявила творчість, фантазію, неповторність та індивідуальність, використовуючи не тільки дари природи, а й підручні матеріали. В результаті всі поробки - це справжні витвори мистецтва. Роботи вразили оригінальністю задумки, технікою виконання, своєрідністю і неповторністю.

Перед відкриттям виставки дітки із задоволенням, дружньо і весело співали пісні, розказували віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї. А потім подарували чудовий таночок про дощик.

Від численних поробок з природних матеріалів просто розбігалися очі. Чого тут тільки не було... Це осінні дерева, різнобарвні букети, неповторні казкові тваринки, казкова лялька-Осінь. А які чудові хатинки – це просто диво! Вони заховались між осінніми деревцями та кущиками. Справжня осіння казка! Дітки залюбки розглядали поробки, адже кожна має свій осінній сюжет та назву. А природній матеріал, з якого зроблені поробки напрочуд різноманітний – каштани, жолуді, горіхи, гілочки калини, насіння дерев та кущів, овочі та фрукти з городу. І чого тут тільки немає… Справжні осінні дари! І все виготовлене з інтересом, любов'ю та неабиякою фантазією. Приміщення ДНЗ №7 перетворилось на галерею творчості, фантазії та мистецький арсенал вигадки.

Будучи на виставці, перше враження – це захоплення від втіленої фантазії дітей і батьків, а потім відчуваєш терпкий запах чорнобривців і тонкий аромат безсмертника, і просто запах свіжості, що лине від овочів і фруктів. Під час перегляду виставки було чути то тут, то там фрази: " Як гарно!", "Скільки фантазії!", "Он дивись, яка краса!", "Ой, невже так можна?!"- дійсно..... Осінні фантазії!

Вироби виготовлені спільно з батьками зближують дітей і батьків. Разом з батьками діти відчувають радість спілування в праці. В процесі створення роботи у дітей формується доброзичливе ставлення до природи, малята долучаються до світу прекрасного, вчаться любити та оберігати природу.

Всі роботи, котрі були представлені на виставці, заслуговують похвали! Дякуємо всім небайдужим родинам за радість та гарний настрій, естетичне задоволення! МОЛОДЦІ! Чекаємо на такі ж чарівні роботи в наступному році! Бажаємо всім подальших творчих успіхів, нашим малятам та дорослим міцного здоров′я та теплих осінніх днів.

Наше життя
Архів
bottom of page