top of page

РОДИННЕ СВЯТО В ДИТЯЧОМУ САДОЧКУ №7 «ЩАСЛИВА РОДИНА-ЩАСЛИВА КРАЇНА»


Усе, що є найкраще у дитини:

Її талант, усмішка, доброта –

Від тата й мами йде і від родини –

Незаперечна істина свята...

Найпершою святинею для кожної людини є родина. Адже ми по-справжньому щасливі лише в сім’ї, серед рідних, друзів, коли всі здорові й веселі, коли в оселі панує мир і злагода. Дитячий садок не замінює родину, він виховує дитину разом із батьками, а результати цієї співпраці значною мірою залежать від їх узгодженості. Робота з батьками – одна з важливих ланок освітнього процесу в ДНЗ №7 (яслах-садку). Родина і заклад дошкільної освіти - два суспільні інститути, які закладають у малюкові фундамент майбутнього патріота своєї держави. У них одна мета: виховати здорову, соціально адаптовану, всебічно розвинену дитину; навчити її правильно діяти, міркувати, пізнавати навколишній світ. «Щаслива родина-щаслива країна» – така назва родинного свята, яке відбулося 22 листопада 2018 у дитячому садочку №7. Батьки, діти, педагогічні працівники у цей день об’єдналися у велику дружню родину.

Під вмілим керівництвом музичних керівників садочка учасники свята показали свої здібності, талант та артистичність.

Спільними зусиллями педагогів, батьків та дітей було прославлено велич родини, засади, на яких виховуються дошкільнята: материнська любов, батьківська наука, бабусина молитва, дідусева мудрість. Діти дарували слова подяки мамам, татусям, бабусям та дідусям за любов, тепло та доброту. Приємно, що під час заходу родини, отримавши позитивні емоції та гарний настрій, ще раз переконались: щасливі миті близьким людям варто дарувати щодня.

Як відомо, доля і щастя дитини переда­ється з материнським молоком і колисковою. І, напевно, немає такої мами, щоб не співала своїй дитині колискову. Колискові пісні — джерело ніжності, любові, людяності й добра. Діти із великим задоволенням переглянули відеоролик колискової на мультимедійній дошці.

Юні таланти порадували дорослих чудовими номерами, які вразили своєю майстерністю та художнім смаком. Кожне слово, кожен вірш, які промовили маленькі артисти звучали в цей день дуже щиро, бо були звернені до найулюбленіших, до тих, хто недосипав, заколисуючи їх, хто хвилювався за їх поранений пальчик, хто радів їх найменшій перемозі. На святі малеча в ігровій фор­мі вчилася шанувати родину: як треба ставитися до мами і до тата, шанувати бабусю, дідуся – цього потрібно вчитися зма­лечку. Дітки подарували присутнім незабутні хвилини щастя та радості у чудових піснях та танцювальних номерах.

А яке ж родинне свято без конкурсів для батьків? Татусі брали участь у спортивному конкурсі, де проявили свої спортивні здібності, спритність та силу на найвищому рівні. Під час спортивних змагань вирували неабиякі пристрасті, емоції хлюпали через край. Матусі пригадували прислів’я та приказки про членів родини, сім’ю. Наша родина – це не тільки мама й тато. Що то за родина, в якій немає старійшин роду, тобто бабусь і дідусів! Бабуся – берегиня роду, невгамовна трудівниця, її руки не знають спочину ніде і ніколи. Ось для них і підготували конкурс «Знайди онука».

Свято пройшло на одному диханні, зблизило й об'єднало всі присутні родини в одну велику сім'ю. Подібні родинні свята сприяють зміцненню не лише сімейних стосунків, а й тісній, по-справжньому родинній взаємодії сім'ї та закладу дошкільної освіти, сприяють духовному зближенню між родинами, і залишають незабутній, позитивний відбиток в душах батьків та дітей протягом всього життя.

Спільна участь родини у таких заходах сприяє формуванню у дітей почуття гордості за свою родину. Ми переконалися, що взаємна любов і підтримка між членами родини, тепло сімейних стосунків – це саме ті чинники, що сприяють вихованню дитини життєрадісною, доброзичливою і впевненою в собі особистістю. Ми дякуємо сім'ям за участь у святі. Бажаємо, шановні батьки, хай у Ваших сім'ях назавжди оселяться любов, повага, затишок і достаток. І той місточок доброти та любові між батьками і дітьми завжди буде міцним. Хай всі сім'ї будуть щасливими!!!

Наше життя
Архів
bottom of page