top of page

Весела Масляна у дитячому садку

Масляна – це яскраве веселе свято, яке покликане проганяти зиму і закликати весну, пробуджувати природу і сонячне тепло. Люди з давніх часів порівнювали весну з новим життям, славили Сонце, яке давало настрій і щастя всьому живому. Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні. Це смачне і неймовірно веселе свято полюбляють та відзначають і дорослі і діти.

Святкували Масляну і вихованці дошкільного навчального закладу №7 (ясел-садка). Колектив садочка намагається донести до кожного вихованця знання про народні традиції, народну мудрість а також виховує гордість за свій славетний український народ.

Вже стало традицією в ДНЗ 7 (яслах-садку) проводити кожного року свято Масляної. Не став виключенням і цей рік. 07 березня 2019 року в садочку пройшло свято Масляної.

Втомившись від лютих морозів та холодів усі дружно проводжали зиму та закликали сонечко та весну. Малюки залюбки співали пісні, декламували вірші, грали у веселі та цікаві народні ігри, водили хороводи, жартували та веселились. Потішили дітей і герої свята: Зима, красуня Масляна та чарівна Весна.

А яка ж Масляна без млинців? Вправні повари садочка порадували дітей смачними, запашними, рум’яними млинцями, якими смакували і дорослі і малі.

У стародавні часи це свято не обходилося без катань на конях. Не відставали від традицій і в садочку. Запряжений кінь катав малечу, які ніби горобці слухняно сиділи на возі. Дитячій радості не було меж!

В кінці відбулося символічне спалювання ляльки Марени. Вона, яскрава й колоритна, спалахнула й згоріла швидко, немовби ознаменовуючи швидкий відступ Зими та прихід Весни-красуні.

Уся Масляна – неймовірне дійство, яке кожному її учаснику запам’ятається на весь рік. Дорослі та малята були в захваті від свята, до груп пішли в веселому настрої.

Наше життя
Архів
bottom of page