top of page

Батьківські збори з батьками майбутніх першокласників «Від дошкільника до школяра»


«Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дітей. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити те, що робила вчора. Нехай нове з’являється у її житті поступово і не приголомшує лавиною вражень», — так В.О.Сухомлинський представляв спадкоємність між дошкільним і шкільним навчанням.

Саме зараз, коли впроваджуються всі засади Нової української школи, час приділити максимум уваги послідовності в умовах безперервної освіти. Усе це можливе за дотримання принципу наступності дошкільної та початкової освіти.

Розуміючи це важливе завдання, 07 жовтня 2019 року в ДНЗ №7 (яслах-садку) відбулися батьківські збори для батьків дітей старших груп, які підуть до школи. На батьківських зборах, окрім батьків та працівників ДНЗ були присутні педагоги, які незабаром зустрінуть першачків у школі: директор КЗ "Вовчанського ліцею №1 " Чигринов Андрій Юрійович, вчитель початкових класів Дуднік Наталя Володимирівна та вчителі початкових класів Вовчанського ліцею № 2 Галіщева Олена Василівна, Бородіна Тетяна Олександрівна.

Розпочала батьківські збори завідувач ДНЗ №7 Грабар Ганна Вікторівна, яка наголосила, що наступність у роботі дошкільного навчального закладу і школи повинна передбачати зорієнтованість і вихователів дошкільних закладів, і вчителів початкової школи на сумісну діяльність з дітьми, яка враховує вікові особливості розвитку дитини, спонукає її до творчого самовиявлення, зберігає унікальність і самобутність певного періоду дитинства, забезпечує безкризовий перехід дошкільника у позицію особистості другого дитинства і водночас віддзеркалює розвивальний характер освіти.

Практичний психолог ДНЗ №7 (ясел-садка) Гужа Інна Миколаївна провела тренінг з батьками майбутніх першокласників «Ми успішні батьки ». Метою якого була: підготовка батьків до майбутнього навчання дітей у школі, підвищення психологічної культуру батьків дітей старшого дошкільного віку з проблеми адаптації дитини до шкільного навчання, формування навичків позитивного спілкування батьків з дітьми для збереження їх психологічного здоров’я. Підвищення компетентності батьків,

надання батькам інформації щодо вікових особливостей дитини передшкілького віку, навчання ефективним способам спілкування, розвиток навичок рефлексії у батьків.

До уваги батьків була представлена інформація Директора КЗ «Вовчанського ліцею №1» Чигринова Андрія Юрійовича про адаптацію дітей до шкільного навчання, психологічні особливості дітей 6-ти річного віку. Детально зупинився на ключових моментах реформи й основних аспектах Нової української школи.

Вчителі початкових класів ознайомили батьків з режимом роботи шкіл, надали поради щодо адаптації дітей у 1 класі. Також педагоги розповіли про принципи організації навчання в НУШ: проведення ранкових зустрічей, органіацію інтегрованого навчання, облаштування освітнього середовища в класі тощо.

Усі присутні мали нагоду вільно висловитись та отримати відповіді на питання, які так тривожать батьків.

Батьківські збори пройшли цікаво та змістовно. Батьки висловили подяку за отриману інформацію щодо особливостей освітнього процесу в початковій школі, правил оформлення документів і вступу до школи та рекомендації щодо підготовки малюків до шкільного навчання.

Проблема, яка обговорювалася, не нова, як і не нове те, що наступність між дошкільним закладом і школою подекуди має формальний характер. Але там, де вихователі і вчителі знаходять спільну мову, виробили єдиний погляд на виховання і розвиток дитини, володіють найголовнішою технологією у світі – технологією Божої любові до дитини, там і виростуть добрі зерна майбутнього.

Наше життя
Архів
bottom of page