top of page

ЕКСКУРСІЯ ВИХОВАНЦІВ ДНЗ №7 ДО ЛІЦЕЮ №1»

СЬОГОДНІ ДОШКІЛЬНЯТА, А ЗАВТРА ШКОЛЯРІ.

ЕКСКУРСІЯ ВИХОВАНЦІВ ДНЗ №7 (ЯСЕЛ-САДКА) ДО

КЗ «ВОВЧАНСЬКОГО ЛІЦЕЮ №1»

Школа і дитячий садок – дві суміжних ланки в системі освіти. Особливої актуальності в даний час набула проблема наступності між ланками освіти, а саме між ДНЗ і початковою школою.

Перехід дитини з дитячого садка у школу є важливим етапом її життя, який пов’язаний не лише зі зміною середовища її розвитку, а й із відповідними процесами самоусвідомлення, із зіткненням з новими проблемами, відкриттям у собі нових можливостей тощо. Все те, що чекає дитину у школі, є продовженням того, чим займалася, що опановувала вона раніше .

Для організації якісної роботи з даного питання між нашим дошкільним закладом та КЗ «Вовчанського ліцею №1» укладена угода про співпрацю. Щороку складається план спільної роботи з питання наступності, в якому передбачаються такі форми роботи як: екскурсії дітей старших груп до ліцею, спільні виставки робіт, спільні свята та розваги, відвідування уроків у школі вихователями старших груп, запрошення вчителів початкових класів на батьківські збори та підсумкові заняття.

Така тісна співпраця двох освітніх закладів, наступність в їх роботі дозволяє досягати високого рівня адаптації дітей – дошкільників до нових умов, до нового статусу школяра.

06 листопада 2019 року в рамках співпраці ДНЗ №7 (ясел-садка) із КЗ «Вовчанського ліцею №1» відбулася цікава екскурсія дошкільнят старших груп до ліцею з метою наступності дошкільної та початкової освіти й формування мотиваційної готовності дітей до навчання . Саме відвідування дошкільниками школи допомагає найбільш успішно почати їм своє навчання і зробити більш плавним і безболісним перехід в «нове життя».

Дуже гостинно малят і педагогів дитячого садка зустрів директор ліцею Чигринов Андрій Юрійович, який розповів про майбутні зміни, які їх очікують та відкрив перед дошкільнятами новий шкільний світ, який зачаровував їх кожної миті. Гарно, що дітки прийшли до школи під час навчально-виховного процесу та могли на власні оченята спостерігати за учнями, які працювали на своїх робочих місцях , а після дзвоника весело відпочивали на перервах. Велике враження діти отримали від спілкування з друзями, які зовсім нещодавно ходили до садочку, де разом грали, відпочивали, розважались та навчались.

А далі почалось найцікавіше! Вчителі, які супроводжували дошкільнят влаштували для діток справжню чарівну подорож. Вихованці дитячого садка відвідали навчальні класи. Діти з величезним задоволенням посиділи за шкільними партами.

Вчитель біології Онищенко О.Є. ознайомила дошкільнят з кабінетом біології, розповіла про цю захоплюючу науку. Показала мікроскоп, розповіла та показала як ним користуватися. Діти по черзі, із великим задоволенням розглядали під мікроскопом зображення живих клітин, мікроорганізмів, а потім ділилися враженнями. Діти переглянули мультфільм про здоровий спосіб життя, який їм дуже сподобався.

Другим на черзі був кабінет хімії, де вчитель Онищенко В.С. розповів дошкільнятам про значення хімії в житті людини, адже хімічні процеси оточують нас всюди: починаючи від елементарного приготування їжі і закінчуючи біологічними процесами в організмі. Вчитель продемонстрував цікаві хімічні досліди. Діти були в захваті. Для дошкільнят він став чарівником, показуючи такі дива.

А далі на малят чекав кабінет математики, де вчитель Квіташ О.Ф. розповіла навіщо потрібна математика людині та які здібності вона розвиває.

Велике захоплення та море емоцій у дошкільнят викликала інтерактивна дошка. Діти мали можливість самостійно писати та малювати. Це у них не викликало труднощів. Бо сучасні діти без перешкод використовують різноманітні гаджети уже з малечку.

Уроки образотворчого мистецтва мають важливе естетичне виховне значення для дітей. При залученні їх до образотворчого мистецтва розвиваються естетичні смаки і можливості. Саме цим і займається вчитель Висоцька В.В. Вона занурила наших дітей у світ прекрасного, організувавши виставку найкращих творчих робіт школярів.

Без заперечення можна сказати: нашими дітьми можна пишатися. Поводились чудово, уважно слухали вчителів – як справжнісінькі школярі!

У спортивній залі на дітей чекали вчителі фізичного виховання та музики. Разом із заступником директора Радченко С.В. вони влаштували шалений танцювальний флешмоб. Неймовірно талановиті, артистичні діти були дуже задоволені участю в флешмобі і отримали масу позитивних емоцій та солодощі.

Завершальним етапом екскурсії став міні-концерт ансамблю «Фолк-рок» під керівництвом Григорьєва Ю.П. Дошкільнята з інтересом і радістю зустрічали кожен новий номер, щиро висловлювали свої почуття, емоції, з захопленням слухали звуки музичних інструментів.

Зустріч пройшла на високому рівні позитиву і співдружності! Діти і педагоги в захваті! Діти йшли зі школи з безліччю позитивних емоцій, величезним захопленням і бажанням повернутися в цю школу ще раз. А на запитання, чи хочуть діти до школи, всі без вагань відповіли „Так!”

Плануємо продовжити свою роботу і найголовніше – ДРУЖБУ! Дякуємо за співпрацю!

Наше життя
Архів
bottom of page